2015. december 8., kedd

Ádvent 10. napja - A próféta macskájának története folytatás



Azok közül, amit a gazdám és a hozzá hasonló emberek hirdettek és leírtak, az egyik legfontosabb az volt, hogy tudtára adták a többieknek, hogy Isten egy nagyon különleges valakit fog elküldeni hozzájuk. Itt fog majd felnőni a Földön, ahogy mi mindannyian. De mégis nagyon-nagyon különleges lesz. Hogy pontosan miben, abban senki sem volt egészen biztos. Bár néhányan mintha sejtettek volna valamit. Egyébként azt sem tudta senki, hogy mindez mikor fog bekövetkezni. Mindenesetre Messiásnak hívták maguk között (ez a név azt jelenti: "a felkent").
Arról is beszéltek, hogy amikor majd eljön, a dolgok megváltoznak. Nem értettük, hogyan, de mind elkezdtünk álmodozni erről az új időszakról. S ez jó volt, mert az álmodozás olykor reménnyé fajult, a remény pedig erőt ad a nehéz időkben, például amikor egész nap egérre vadászol és nem találsz egyet sem, és a ház is olyan hideg, mint a jégverem.
Az egyik próféta, Mikeás tudta, hol fog megszületni a Messiás. Ha fellapozod Mik 5,2-t, te is tudni fogod. Szerintem egyébként szuperjó hely a városka. Elvégre a legnagyobb királyunk is onnét származott (lásd 1Sám 16,1-15).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése